A kertész naplójából (14)

október 4, 2015

 

Két hét elvonulás egy tengerparti faluban.

Pálmafa, leander, szőlő, levendula, most ezek jelentik a kertet. A levendula kiszáradt már, de ha megdörzsölöm, jó illata van. Az ebédem egyszerű, általában főtt rizs és sült hal. Amikor főzök, a száraz levendulából néhány szálat letépek, és megtörve a forró olajba rakom, megnyugtatja az ideges gyomrot. Ebéd után szőlőt szedek a kertben, egy-két fürtöt, jó a testnek és a léleknek. A szőlőszemek már töppedni kezdtek, a darazsak kikezdték őket, a madarak is rájárnak. Ami megmaradt, most a legjobb, a legérettebb, a legédesebb.

Tudom, hogy nem csinálok mindent jól, de ha mindent jól csinálnék, az se lenne jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s